Lezing tijdens Fryslân Photo Festival 2017

Veel mensen hebben geen eigen plek of strijden iedere dag voor ‘een plek’ in hun eigen lijf, leven en gedachten. Als die innerlijke worsteling te maken heeft met aangedaan onrecht, raakt me dat. Fotografie is voor mij een manier van communiceren. Bij complexe verhalen en moeilijke gespreksonderwerpen, kan ik met beeld mensen ondersteunen met het op gang brengen van een dialoog. Gevoel en innerlijke beleving krijgen een kans om deel te nemen aan het gesprek en dat kan leiden tot een bredere kijk op verhalen en gebeurtenissen.

Met ‘mijn plek’ in Leeuwarden, bied ik een jonge vrouw een plek aan, om aandacht te vragen voor haar verhaal. Een waargebeurd verhaal over onrecht, vermissing en sexueel geweld in Nederland. Dit waargebeurde verhaal vertaal ik naar beeld en zal in 2018 in boekvorm uitkomen. Tijdens FryslânPhoto Festival 2017 organiseren we in oktober een speciale bijeenkomst, waarbij we samen zullen vertellen, hoe we het fotografieproces rondom de vorming en de totstandkoming van dit beeldverhaal hebben beleefd en ervaren.

Indien u de speciale bijeenkomst wilt bijwonen of op de hoogte wilt blijven over ons project, dan kunt u zich aanmelden bij sas@sasfotografie.nl.

Saskia Bruinsma

www.sasfotografie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *